Oorlogsdochters

CHOREOGRAFISCH WERK

30

augustus
In 2024 vieren we het 5 jarig bestaan van GLP's eerste en meest succesvolle productie "Oorlogsdochters". Dit vieren we op een wel zeer bijzondere manier, met een Vlaamse Tournée. Voor het eerst brengt GLP een productie naar een theater bij u in de buurt.
Voor de tournée steken we de productie in een nieuw jasje. Het decor wordt gerenoveerd, de choreografie herwerkt, we drukken een splinternieuw achtergronddoek en het lichtontwerp wordt herzien.  We blazen nieuw leven in onze productie. We kijken er dan ook naar uit om u opnieuw of voor het eerst mee te nemen in onze nieuwe Oorlogsdochters voorstelling. Laat u meeslepen in het verhaal van Anna en Marie als nooit tevoren.

Vlaamse Tournée |  23 - 24

GC De Kluize - Oosterzele | 30 maart 2024
Stadsschouwburg Sint - Niklaas | 5 april 2024
Leietheater Deinze | 11 mei 2024
OC De Kleine Beer - Beernem | 25 mei 2024

Verhaal

Vlaanderen 1914. Op de vooravond van de Grote Oorlog volgen we Anna & Marie, 2 zussen verbonden door een hechte familieband. Wanneer het onvermijdelijke gebeurt, komen zij terecht in een verwoeste door oorlog geteisterde wereld. Wat bleek een korte strijd te zijn, breekt uit tot een langdurig conflict dat de wereld volledig in zijn macht heeft. Wat volgt is een heldhaftig gevecht om te overleven. Oorlogsdochters is een verhaal van moed, hoop en vooral liefde in een oorlogstijd die nooit meer hetzelfde zal lijken.

Première: augustus 2019, Kultuurfaktorij De Koperen Leeuw, Eeklo.
Herneming: september 2019, december 2019, Maart 2022. Auditorium gemeentehuis Aalter.
Duur voorstelling 1u20 min inc. 20 min pauze.