About me

Glen Lambrecht studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen in 2012 en danste bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen tot juni 2016.

Tijdens deze periode werkte Glen nauw samen met internationale choreografen zoals Wayne McGregor, Edward Clug, Sidi Larbi Cherkaoui, Christian Spuck, Alexander Ekman en schitterde hij in belangrijke balletten zoals de Bolero van Béjart, Hans Van Manen’s Solo, Marcia Haydee’s Doornroosje, George Balanchine’s Who Cares, Glenn Tetley’s Rite of spring, John Cranko’s Onegin en Slava Samodurov’s Romeo en Julia.

In augustus 2016 sloot Glen zich aan bij het gerenommeerde Slovaaks National Ballet in Bratislava, Slovakije, waar hij hoofdrollen danste in Romeo en Julia (Mercutio), Don Quixote (Espada), Le Corsaire (Birbanto), Beyond Sin/ Broeders Karamazov (Dmitri), De Notenkraker, Esmeralda en Faust. En werkte samen met namen zoals Boris EIfman (Beyond Sin), Vasily Medvedev & Stanislav Feco (Esmeralda, Le Corsaire, Don Quixote), Daniel De Andrade (Nizijnski), Rafael Avnikjan (Giselle, Het Zwanenmeer) & Natalia Horneca (Romeo en Julia).
In Januari 2020 werd Glen gepromoveerd tot half-solist.

Sinds juni 2022 is Glen aangeworven bij het nationaal ballet van Tsjechië in Brno.

2000

over the years

In de zomer van 2012 was Glen te zien in het VTM reality-tv programma “Jonge Zwanen”.

Als choreograaf won Glen zilver met zijn choreografie “November°2” tijdens de “Beste Jonge Choreograaf van België” wedstrijd en creëerde hij zijn eerste werk “Rainbow” voor het Slovaaks Nationaal Ballet in januari 2018. In november 2018 ging zijn nieuwe creatie ”Resemblance of Femininity” in première, als deel van het mixed bill program ”Beatles Go Baroque”. Glen choreografeerde zijn eerste narratieve avondvullende productie “Oorlogsdochters’ in augustus 2019 in samenwerking met toneelvereniging Excelsior.

Glen Lambrecht productions

Een nagelnieuw ambitieus productiehuis dat instaat voor het creëren van dansproducties van eigen bodem o.l.v Glen Lambrecht, danser bij het Tsjechisch nationaal theater Brno. Aan de hand van zelf geschreven en bestaande narratieve verhaallijnen kiezen wij voor het maken van toegankelijke voorstellingen met het nodige spektakelgehalte om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Glen Lambrecht Productions werkt samen met een geselecteerde cast van semiprofessionele en professionele dansers en bied zo een platform voor diegene die niet konden doorstromen naar het professionele milieu. In november 2021 ging de productie ``Cogétama`` in premiére. De eerste volwaardige voorstelling van ons productiehuis. Cogétama wordt hernomen in november 2022.

The artistry of a creative mind.