Silke Kühmayer

Danseres

Performances:

Op 7-jarige leeftijd startte Silke haar dansopleiding bij  “Body and Mind in Balance” o.l.v. Deborah Verhasselt. Zo kwamen klassiek ballet, Spaanse dans en Modern jazz op de wekelijkse planning te staan, maar al snel begon ze te dromen van dansen als beroep. Zo startte ze haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Hier kwam ze voor het eerst in contact met Glen Lambrecht en danste ze als jonge spruit in één van zijn eerste creaties tijdens de voorstelling “Selfmade”. Hij werd gedurende opleiding de grote broer waar zij steeds op kon rekenen. Hij hielp haar groeien als danser en persoon.

Binnen haar opleiding nam Silke deel aan verschillende stages zoals de D&D Productions stage intensif de danse classique in 2013 waar ze les kreeg van onder andere Ludmila Kovaleva, Grigory Chicherin, Daria Vasnetsova en David Makhateli. In 2016 nam ze ook deel aan de Juilliard Summer Dance Intensive en kreeg ze les van Janis Brenner, Linda Kent en Martinez Francisco.

In haar laatste jaar binnen de school danste ze onder andere mee in “Spartacus” en ”Sleeping Beauty” met het Ballet Vlaanderen.

Na haar opleiding zocht ze naar een manier om haar liefde voor dans te hervinden zonder dat dit als een verplichting voelde. Op dat moment gaf Glen haar een unieke kans om Anna te vertolken in zijn eerste productie “Oorlogsdochters”.

Silke maakt sinds augustus 2019 deel uit van Glen Lambrecht Productions.

Contact:

Info@glenlambrecht.com